Pompoen recept uit de portugese keuken bolinhos de abobora

Ingrediënten

150 gr pompoen geschild en in kleine stukjes gesneden
3 eidooiers
1 el bloem
3 dl water
225 gr suiker
mespuntje zout
beetje Kruidnagel poeder

Italiaanse kookworkshop

Italiaanse kookworkshop kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 72,50 euro p.p.

Nu: 67,50 euro p.p.

Bereiding

Recept voor Beignets van pompoen uit de Portugese keuken

Week de in stukjes gesneden pompoen in een kom met koud water. (+/- 3 uur) Breng en pan met water aan de kook en kook de pompoen gaar.Giet het water af en draai de pompoen glad in een keukenmachine. Voeg de eierdooiers, bloem, zout en kruidnagelpoeder toe en draai dit tot een gladde massa.Laat de massa afkoelen en rol er da balletjes van. ( +/- 3 cm) Verhit olie in een pan en bak de balletjes goudbruin, laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.Doe het water in een pannetje en voeg de suiker toe. Breng de suikeroplossing  aan de kook, en draai dan het vuur lager. Laat het suikerwater 5 minuten zachtjes door pruttelen en zet dan het vuur uit. Leg de gefrituurde pompoenballetjes in een schaal naast elkaar en giet hier dan de helft van het suikerwater overheen. Laat ze in de schaal een paar minuten marineren en doe de balletjes daarna op een bord. Giet als laatste het restant aan suikerwater over de balletjes heen.