Pompoen kruimel taart recept

Ingrediënten

225 gr bloem
2 tl bakpoeder
2 tl gemalen kaneel
½ tl nootmuskaatpoeder
½ tl zout
150 gr roomboter
150 gr bruine basterdsuiker
2 eieren
200 gr pompoenpuree
1 dl crème fraiche
boter en bloem om de vorm in te smeren

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Pompoen kruimeltaart met specerijen voor koude winteravonden

Maak eerst het kruimeldeeg voor je aan de rest van de taart begint!. Doe de boter met de suiker in de kom van een keukenmachine en klopt dit luchtig. Voeg dan een voor een de eieren toe en meng dit goed door. Voeg dan de pompoenpuree, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en het zout toe en meng goed door. Voeg dan de crème fraise toe en draai even door ( niet te lang anders schift de taart). Smeer een taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Giet hier het beslag in en strooi het kruimeldeeg er los overheen. Bak de taart op 175c in 35 minuten gaar. Recept kruimeldeeg voor pompoentaart