Pompoen bastogne cheesecake

Ingrediënten

250 gr Bastogne koekjes gebroken
50 gr poedersuiker
150 gr roomboter gesmolten
650 gr roomkaas
100 gr suiker
150 gr pompoen puree
100 gr pompoen in kleine blokjes gesneden en gaar gekookt
2 tl kaneelpoeder
merg van een vanillestokje
1 tl zout
2 tl kardemom poeder
1 tl gemberpoeder
4 stuks eieren

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Cheescake met pompoen op een bodem van bastogne koekjes

Doe de Bastogne koekjes en de poedersuiker in een keukenmachine en draai deze fijn.Haal dan het kruim uit de keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.Druk dit deeg op een bodem van een springvorm en laat het in de koelkast hard worden.Klop de eieren in de keukenmachine los met de suiker, kaneel, vanillemerg, zout, kardemom poeder en de gemberpoeder.Voeg dan de roomkaas en draai dit los.Voeg dan de pompoenpuree toe draai dit even door en zet de machine uit.Meng er nu de pompoenblokjes door en stort dit beslag op de hard geworden koekbodem.Bak de taart op 150c in ongeveer 2,5 uur gaar.