Polenta met varkensvlees en mais uit de caribische keuken

Ingrediënten

1 kg varkensvlees in blokjes gesneden
2 uien fijngesneden
1 rode paprika fijngesneden
6 teentjes knoflook fijngesneden
2 theelepels zout
150 gr tomaten in stukjes gesneden
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel oregano
Peper en zout
300 gr polenta meel ( fijn of grof )
2 theelepels suiker
1 lt water
1 blikje maiskorrels ingedraaid in de keukenmachine

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

 

Doe het varkensvlees in een pan en voeg net zo veel water toe dat het net onder staat. Voeg dan de 2 theelepels zout, komijn en peper uit de molen toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat zachtjes pruttelen. Als de helft van het vocht verdampt is kun je de uien, paprika, tomaten knoflook en oregano toevoegen en kook je dit verder gaar. Meng dan de polenta met het water en suiker in en pan en breng dit onder voortdurend roeren zachtjes aan de kook, blijf roeren anders brand het aan ( de polenta is in 15 minuten gaar).Meng dan het vlees en de maispuree  door de polenta en breng op smaak met zout en peper. Serveer hier de Fritada de berenjas bij.