Pizza met kersen ricotta en chocolade dessert recept voor de big green egg grill dome

Ingrediënten

1/2 recept pizzadeeg ( recept staat op de site) of koop het in de winkel
2 el olie
200 gr Ricotta kaas
2 el poedersuiker
merg van ½ vanillestokje
50 gr fijngesneden chocolade
150 gr kersen ontpit

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Pizza met kersen ricotta en chocolade dessert voor BBQ

 

BBQ je met houtskool maak deze desserts pizza  dan aan het einde van je BBQ , anders is het vuur te warm.Meng  de ricotta met de poedersuiker en het merg van de vanillestokje en roer dit goed door.Maak van het pizzadeeg kleine pizza’s en smeer allebei de kanten licht in met olie.Grill  het pizza  deeg  aan allebei de kanten 3 minuten.  Haal dan de pizza’s van de BBQ en verdeel de ricotta, kersen en de chocolade over de pizza’s. Leg de pizza’s  dan terug op de BBQ  en  sluit af met de deksel.Laat dit nog 2 tot 4 minuten op de bbq liggen totdat de chocolade gesmolten is. Garneer af met evt extra toppings zoals karamelsaus, noten, mint  enz. Of serveer er apart een bolletje ijs bij. Recept pizzadeeg