Pittige maissoep recept uit de keuken van mexico sopa de elote

Ingrediënten

1,5 ltr kippenbouillon
2 stuks verse mais en schoongemaakt
1 st jalapeno peper in kleine stukjes gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 blikje mais uitgelekt
2 uien in kleine stukjes gesneden
1 bekertje crème fraise
beetje tortillachips
koriander
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Pittige soep van verse mais recept uit de mexicaanse keuken

Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en de peper kort aan.Voeg dan de maiskorrels toe en bak deze kort mee. Voeg dan de bouillon toe en breng alles aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Draai u de soep dan glad met een staafmixer breng op smaak mat zout en peper. Haal de pan dan van het vuur en voeg de verse maiskorrels toe. Verdeel de soep over kommetjes en garneer af met wat creme fraise, koriander en wat tortillachips.