Pittige Coleslaw voor Texan BBQ pulled pork burgers

Ingrediënten

1 st Spitskool
0,5 dl sushiazijn
2 dl tomatenketchup
2 tl chili flakes
1 tl zwarte peper gemalen
2 tl karwijnzaad geroosterd
Zout naar smaak
Bruine basterdsuiker naar smaak
Zout

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Snij de spitskool fijn op een Japanse mandoline. Voordat je gaat mailen, een Japanse mandoline is een soort rasp die je in de keuken gebruikt en niet een  muziekinstrument!

Je kunt het natuurlijk wel proberen op het muziek instrument maar of je dan mooie dunne reepjes krijgt weet ik niet? Laat maar weten of het lukt op een mandoline, heb ik ook weer wat geleerd!

Goed even verder met het recept. Als de spitskool in mooie dunne reepjes gesneden is doe deze dan in een kom. Bestrooi de spitskool met wat zout en laat dit 5 minuten intrekken. Haal na de 5 minuten de spitskool uit de kom en knijp de spitskool goed uit. Meng de spitskool dan met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met zout, peper en wat basterdsuiker. Serveer er de pulled pork bij.

Is dit te pittig voor je? laat dan wat peper en de chili flakes weg!