Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Pilav meergranenrijst met gehakt, rozijnen en spinazie

Pilav meergranenrijst met gehakt, rozijnen en spinazie
basis recepten van keukenvuur

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 pakje meergranenrijst (300 g)
– 2 zakken spinazie (a 300 g)
– 5 dl groentebouillon
– 5 eetlepels olijfolie
– 500 g rundergehakt
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 4 eetlepels  rozijnen
– 2 eetlepels oregano
– 2 eetlepels pijnboompitten

Bereiding:

Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min gaar.  Verwarm ondertussen de bouillon in een pan.Voeg de rozijnen en pijnboompitten toe en bak  dit 2 min,  voeg  dan de rijst toe en bak 1 min mee.Schenk de warme  bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min gaar.Verhit de rest van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Giet dan de spinazie af laat dit uitlekken en schep voorzichtig  door de rijst.Breng de pilav op smaak met peper en zout.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit india voor de kookworkshops van keukenvuur
Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Chili Sin Carne vegetarische chili uit de Mexicaans keuken makkelijk recept
Recepten uit de keuken van Indonesie
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Panisse uit Marseille
Bouillabaisse Fruits de mer ook de Panisse is een specialiteit uit Marseille