Pilav meergranenrijst met gehakt, rozijnen en spinazie

Ingrediënten

1 pakje meergranenrijst (300 g)
2 zakken spinazie (a 300 g)
5 dl groentebouillon
5 eetlepels olijfolie
500 g rundergehakt
1 teentje knoflook, fijngesneden
4 eetlepels  rozijnen
2 eetlepels oregano
2 eetlepels pijnboompitten

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

 

Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min gaar.  Verwarm ondertussen de bouillon in een pan.Voeg de rozijnen en pijnboompitten toe en bak  dit 2 min,  voeg  dan de rijst toe en bak 1 min mee.Schenk de warme  bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min gaar.Verhit de rest van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Giet dan de spinazie af laat dit uitlekken en schep voorzichtig  door de rijst.Breng de pilav op smaak met peper en zout.