Pijnboompittenkoekjes pignolats specialiteit in de cote d azur

Ingrediënten

125 gr amandelpoeder
100 gr poedersuiker
1 eigeel
3 druppels amandelolie
1 eiwit
1 el citroenschil geraspt
80 gr pijnboompitten
snufje zout
bloem

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

koekjes van pijnboompitten specialiteit uit de Cote d Azur

Meng in een kom het amandelpoeder met poedersuiker, zout, eiwit, citroenschil en de amandelolie goed door elkaar tot een soepel deeg. Dek de kom af en laat het deeg 15 minuten rusten. Rol na 15 minuten een staaf van het deeg ter grote van een 1 euro munt. Verdeel de staaf in 10 gelijke stukken vorm van deze stukken halve maantjes en smeer deze in met het eigeel.. Leg de pijnboompitten op een bord en druk de halve maantjes voorzichtig in de pijnboompitten zodat ze goed vast zitten aan de bovenkant. Leg de koekjes dan op een bakplaat belegd met bakpapier en de koekjes gaar in een oven van 170c in ongeveer 15 minuten.