400 gr aubergine
300 gr sjalotten
2 dl appelazijn
3 groen bird eye chili pepers in de lengte gesneden en het zaad verwijdert
1 eetlepel kurkuma
2 afgestreken theelepels chili vlokken
1 eetlepel zwarte mosterdzaadjes
1 eetlepel gele mosterdzaadjes
2 st  kardemom peulen gekneusd
15 gr suiker
1 theelepel zout
8 st limoenblaadjes gescheurd
4 teentjes knoflook fijn gesneden
2 eetlepels verse gember geraspt

Verhit de frituur tot 180c. Verwijder de schil van de sjalotten en laat de onderkant van de sjalot vast zitten ( dan vallen ze niet uit elkaar tijdens het frituren). Snij de sjalotten dan in 4e en doe deze apart in een bakje. Was de aubergine en snij deze in grove repen ( formaat grote friet). Frituur de aubergine repen goudbruin haal dan uit de frituur en laat uitlekken op wat keukenpapier. Bak de sjalotten goudbruin in de frituur en laat uitlekken op keukenpapier. Frituur dan de bird eye chili peper voor 15 seconden haal uit de frituur en laat uitlekken.

Pickelmarinade

Sri Lanka kookworkshop

Zet een kleine sauspan op het vuur en rooster de kardemon peulen en de mosterdzaadjes kort aan. Voeg dan de azijn, kurkuma, chili vlokken, suiker en het zout toe meng dit goed door en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur uit. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en de gember kort aan. Voeg dan de pandan bladeren en de limoenblaadjes toe en bak deze (kort) mee. Blus dit af met de azijnmarinade, voeg dan de gefrituurde aubergine, sjalot en bird-eye chili toe en meng goed door. Zet dan het vuur uit en voeg zout en peper naar smaak toe.

 

 

 

 

Serveer deze pickel met een lekkere curry van bakbanaan