Picadillo een traditioneel gerecht dat in Latijns America wordt gegeten

Ingrediënten

750 gr rundergehakt
2 st ui fijngesneden
3 teentje knoflook fijngesneden
1 gedroogde chili poblano  geweekt en in stukjes gesneden
400 gr verse trostomaten in stukjes gesneden
1 jalapeno peper in stukjes gesneden
3 grote aardappels  geschild en in blokjes gesneden
2 dl kippenbouillon
1 theelepel verse zwarte peper
2 theelepels knoflook granulaat
Olijfolie
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak het gehakt gaar. Voeg dan de ui, knoflook en chili poblano toe en bak deze mee. Voeg dan de tomaten, jalapeno, aardappel en kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager een laat dit net zo lang koken totdat het meeste vocht verdampt is. Zet dan het vuur uit en voeg  de peper en  knoflook granulaat toe. Breng op smaak met zout en peper.

Er zijn  veel verschillende soorten recepten van die oa. ook Spaanse en Moorse invloeden hebben. Een speciale picadillo is er een voor Chiles en Nogada. In deze picadillo zitten o.a granaatappel en rozijnen.