Pepervlees met zoete aardappel een Cambodjaanse specialiteit

Ingrediënten

500 gr doorregen varkenslappen in kleine stukjes gesneden
2 tl suiker
1 dl water
4 el Vissaus
8 dl kippenbouillon
3 teentjes knoflook fijngesneden
1 el vers gemalen peper
1 el vloeibare palmsuiker
1 el verse gember geraspt
2 stuks zoete aardappel in blokjes gesneden
1 pompoen in kleine blokjes gesneden
2 el verse koriander fijn gesneden

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Doe de suiker samen met het water in een pan en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat de suiker op laag vuur karameliseren. Blus de suiker dan af met de kippenbouillon en breng dit aan de kook.Voeg dan het varkensvlees, knoflook, vissaus, gemalen peper, palmsuiker en de gember toe en kook het varkensvlees 20 minuten zachtjes door.Voeg dan de zoete aardappel en de pompoen tot en kook dit verder totdat het varkensvlees beetgaar is.Zet dan het vuur uit voeg de koriander toe en breng op smaak met peper uit de molen en vissaus.

In de omringende landen zijn er verschillende variaties op dit recept. Probeer maar eens dit Vietnamees recept te maken