Peper saus recept catalaans romesco

Ingrediënten

30 gr gedroogde rode pepers
2 dl olijfolie
75 gr amandelen
5 teentjes knoflook
2 trostomaten zonder het zaad en vel klein gesneden
50 gr wit brood zonder korst in blokjes gesneden
1 theelepel cayenne peper gemalen
1 theelepel zout
0,5 dl sherry azijn
1 theelepel zwarte peper gemalen
0,5 dl zoete sherry
zonnebloemolie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Catalaanse romesco een pittige saus van rode pepers

Doe de gedroogde pepers in een pan en voeg net zo veel water toe totdat ze net onder staan. Breng de pan met water aan de kook zet dan het vuur uit en laat de pepers in het water afkoelen. Verhit ondertussen wat zonnebloemolie in een pan en rooster de knoflook en de amandelen totdat deze bijna goudbruin zijn. Voeg dan het brood toe en bak dit kort mee. Zet dan het vuur uit en laat dit afkoelen. Giet de pepers af en snij ze in de lengte open. Verwijder de zaadjes en snij de pepers in kleine stukjes. Draai alles nu in een keukenmachine fijn en breng op smaak met zout en peper.