Peking eend recept ijs

Ingrediënten

7,5 dl slagroom
7,5 dl melk
250 gr eidooiers
300 gr suiker
3 gr knoflookpoeder
15 gr 5 specerijenpoeder
1 dl sojasaus

Italiaanse kookworkshop

Italiaanse kookworkshop kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 67,50 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Meng in een rvs kom de eidooiers, 2 dl melk en de suiker goed door elkaar. Doe de slagroom, de rest van de melk, knoflookpoeder, 5 specerijenpoeder en de sojasaus in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur lager en giet dit beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed door. Giet deze massa weer in de pan en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!) .Haal de pan dan van het vuur en giet de massa door een zeef. Laat dit goed afkoelen en draai op in een ijsmachine.