Pecannoten taart recept uit de cajun keuken recept bestaat uit 2 delen

Ingrediënten

1/2 recept suikerdeeg
300 gr zoete aardappel gaargekookt
150 gr bruine basterdsuiker
3 eieren
2 dl ongeslagen slagroom
merg van een vanillestokje
snufje zout
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaatpoeder
1 tl speculaaskruiden
100 gr zachte boter
1 recept topping
20 halve gepelde pecannoten voor de garnering

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Pecannoten taart met zoete aardappel uit de Cajun keuken

Doe de eieren in de mengkom van een keukenmachine en klop deze op hoge snelheid in een minuut op.Zet de keukenmachine zachter en voeg de basterdsuiker, boter, zout, kaneel, speculaaskruiden en het merg van de vanille toe en klop dit een minuut goed door.Zet dan de keukenmachine lager voeg de slagroom toe en laat dit 10 seconden mee draaien.Besmeer een springvorm ( 22cm) met boter en bestuif deze met bloem. Bedek de springvorm met het suikerdeeg en druk hier de aardappelvulling in. Leg op de vulling de pecannoten topping  en druk hierop de halve pecannoten als garnering.Bak de taart op 140c in ongeveer 120 minuten gaar.