Pate van paddenstoelen tapas recept uit de spaanse keuken pate de setas

Ingrediënten

3 sjalotten fijn gesneden
1 dl groentebouillon
250 gr gerookte kastanjechampignons klein gesneden
200 gr portobello klein gesneden
1 dl medium sherry
1 teentje knoflook
½ theelepel gemalen nootmuskaatpoeder
250 gr oesterzwammen klein gesneden
bosje bieslook fijn gesneden
4 sneetjes briochebrood klein gesneden
0,5 dl melk
olijfolie
peper en zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Pate van paddenstoelen recept uit de Spaanse keuken

Meng de melk met het brioche brood in een kom en laat dit 15 minuten inweken. Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en de knoflook kort aan. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak deze mee. Blus af met de sherry en groentebouillon en stoof de paddenstoelen verder gaar. Zet dan het vuur uit en draai het paddenstoelen mengsel fijn in de keukenmachine. Zet dan de keukenmachine uit en voeg het geweekte brioche brood toe. Draai dit verder fijn en zet dan de keukenmachine uit. Doe dit mengsel in een kom en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaatpoeder, olijfolie en de bieslook. Schep dan de pate in een schone weckpot en laat 3uur doorkoelen in de koelkast.