Pastei van cassave yuca recept uit de keuken van costa rica

Ingrediënten

- 500 gr yuca cassave vers
- 500 gr rundergehakt
- 200 gr geraspte kaas
- 1 blikje tomaten puree
- 2 tomaten fijn gesneden
- 1 ui fijn gesneden
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1 theelepelzout
- 1 rode paprika fijn gesneden
- 1 theelepel pul biber
- 1 potje creme fraiche
- zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:
Doe de yuca- cassave in een pan samen met het zout en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de yuca zachtjes gaar worden. Verhit ondertussen in een pan de olie en bak de ui, rode paprika en knoflook kort aan. Voeg dan het gehakt toe en bak dit goed gaar. Voeg dan de tomaten en de tomatenpuree toe en laat alles goed inkoken en breng op smaak met zout en peper. Stort het gehakt dan in een  bakvorm. Giet de yuca op een zeef verwijder de harde vezels en doe de yuca in een kom. Meng er dan de pul biber, geraspte kaas en de creme fraiche door en breng op smaak met zout en peper. Leg dit mengsel over het gehakt en bak de pastei in een oven van 180c in 15 minuten verder af.