Pasta vongole met prosecco

Ingrediënten

1 kg Vongole
400 gr pasta beetgaar gekookt
3 dl prosecco
1 rode peper fijngesneden zonder de zaadjes
4 eetlepels olijfolie
1 teentjes knoflook fijngesneden
1/2 bosje bieslook fijngesneden
3 sjalotten fijngesneden
Zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Snel recept voor het maken van een pasta met vongole en prosecco

 

Verhit de olie in een diepe pan en bak de knoflook, sjalot en de peper kort aan.Voeg dan de schelpen toe en bak deze 30 seconden mee.Blus dan af met prosecco voeg de pasta toe en sluit de pan af met een deksel.Kook de schelpen in 4 minuten gaar haal de pan dan van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe.