Papaja salade met gegrilde kip uit de Thaise keuken

Ingrediënten

500 gr kipfilet
Voor de marinade
3 teentjes knoflook
2 tl suiker
1 el Thaise vissaus
3 el sojasaus
1 el verse gember geraspt

Papaja salade
1 grote groen papaja geschild
1 doosje cerise tomaatjes
sap van 2 limoenen
50 gr kousenband
20 st muntblaadjes
20 st Thaise basilicum blaadjes
Voor de dressing
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper fijngesneden
1 tl palmsuiker
2 el pinda’s fijngesneden
1 el gedroogde garnalen
2 el Thaise vissaus

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Werkwijze kip

Snij plakken van 2 cm van de kipfilet en doe deze in een kom. Voeg dan de knoflook, suiker, Thaise vissaus, sojasaus en de gember toe en meng dit goed door. Dek de kom af met plastic folie en zet de kom in de koelkast. Laat de kip minimaal 20 minuten marineren. Haal na 20 minuten de kip dan uit de koelkast en gril de kip dan gaar.

Werkwijze Papaja salade 

Schil de papaja en snij deze doormidden. Verwijder de zaden van de papaja nij de papaja in dunne reepjes en doe de papaja reepjes in een kom. Snij de cerise tomaatjes doormidden en doe deze in de kom bij de papajareepjes. Snij de kousenband in de lengte doormidden en snij dan kleine stukjes van de kousenband. Meng de kousenband met de papajareepjes en de cerise tomaat.

Werkwijze dressing papajasalade

Doe de knoflook, chilipeper, palmsuiker, gedroogde garnalen en de Thaise vissaus in een vijzel en stamp dit tot een pasta. Meng er dan voorzichtig de papaya reepjes, tomaatjes en de kousenband door. Voeg dan de limoensap, muntblaadjes en de Thaise basilicum toe en meng dit door. Presenteer de papaja salade op een mooie schaal leg daar de stukjes gegrilde kip bovenop en bestrooi met de pinda’s.

Ook er lekker gegrilde shiitake uit Chiang Mai