Paneer de Indiase verse kaas die iedereen kan maken

Ingrediënten

1 ltr volle melk
4 el citroensap
Theedoek
Vergiet
Pan
Kom
Garde of spatel

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Leg de theedoek in de vergiet en zet de vergiet in een kom. verse Paneer maken stap 1Doe de melk in een pan en breng dit onder voortdurend roeren aan de kook. Neem de pan dan van het vuur en voeg de citroensap toe. Breng dit weer onder voortdurend roeren aan de kook  ( in de pan zien je nu dat de melk troebel is geworden).

verse paneer maken stap 2verse paneer maken stap 3

 

Zet dan het vuur uit giet de melk door de theedoek en leg de theedoek over de Paneer.

verse paneer maken stap 4

verse paneer maken stap 5

 

Haal de vergiet dan uit de kom zet de Paneer onder druk door er een kommetje met water op te zetten en laat de Paneer afkoelen in de koelkast. Na een uurtje zal de Paneer voldoende afgekoeld zijn.

verse paneer maken stap 6

Haal de Paneer dan uit de theedoek en de paneer is klaar voor gebruik.

zo ziet verse zelfgemaakte paneer eruit

Als je het op deze manier doet dan krijg je een stevige Paneer. Deze kun je verder verwerken in bv een curry of kunt bakken\ inmaken in kruidenolie.

Verse Paneer gebakken

Wil je dat de Paneer een zachte kaas gaat worden haal de Paneer dan na 5 minuten uit de theedoek en meng er kruiden en specerijen naar smaak aan toe.

Met Paneer kun je verschillende gerechten maken probeer eens saag paneer. Ook leuk om als culinair cadeau te geven.