Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

PANDAN CAKE RECEPT UIT DE MALEISISCHE KEUKEN PANDAN CHIFFON CAKE

Zo maak je Pandan Chiffon cake recept uit de Maleise keuken
dessert recepten van keukenvuur

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 5 eiwitten
– 125 gr suiker
– 5 eigelen
– 60 gr suiker
– 1 theelepel pandan essence
– 150 gr bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 5 eetlepels maisolie ( evt zonnebloemolie)

Bereiding:
Maak de kom  en de garde van de keukenmachine vetvrij door er wat citroensap overheen te halen.Klopt de eiwitten op en voeg beetje bij beetje de 125 gr suiker toe.Meng de eigelen met de suiker en de essence  in een kom en roer dit goed door.Meng de eiwit en de eigelen goed door elkaar en voeg de bloem , bakpoeder en de olie toe en meng dit tot een gladde massa.Besmeer de chiffon vorm met boter en bestuif deze met bloem.Stort het cakemengsel in de vorm en bak de cake gaar op 150 c in ongeveer 60 minuten.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit de Maleise keuken
Visfilet in pittige tamarinde saus een specialiteit uit de Maleise keuken
Lolly van citroengras gevuld met kippengehakt Streetfood uit Loas
Citroengras gevuld met kippengehakt het Streetfood uit Laos
Thaise kookworkshop volgen
Pad Thai van de kookschool in Chang Mai in Thailand
Recepten uit india voor de kookworkshops van keukenvuur
Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan