Paling in het groen terrine

Ingrediënten

1,5 kg paling schoon
2 dl witte wijn
100 gr boter
3 dl water
sap van ½ citroen
2 laurierbladen
1 eetlepel tijm
1/2 bos gehakte dille
1 bos kervel fijn gesneden
1/3 bosje bieslook fijn gesneden
½ bos peterselie fijn gesneden
2 eetlepels kappertjes
6 bl gelatine
1 theelepel zout
½ theelepel gemalen peper
Peper en zout

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Paling in het groen terrine oud Hollands recept

 

Verwarm de boter, water, witte wijn, laurier, citroensap, zout en peper in een pan en stoof de paling daarin gaar. Zet dan het vuur uit en laat het vocht met de paling afkoelen. Haal de paling dan uit het vocht en verwijder alle graatjes. Verwarm het vocht los hierin de gelatine op en laat het vocht weer koud worden. Voeg dan de kruiden, palingvlees en de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper. Stort dit in een terrine vorm en laat dit 10 uur opstijven.