Pad Thai van de kookschool in Chang Mai in Thailand

Voor de originele Pad Thai gebruik je een gedroogde rijstnoedel van 3 millimeter (thin) . In Thailand worden ook veel (flat) noedels 9 millimeter gebruik alleen moeten die gedroogde noedels net als pasta voorgekookt worden.De beste zongedroogde noedels zijn Sen Lek noedels en komen uit de provincie Chanthaburi. Het zou kunnen dat je deze variant niet in de lokale toko kunt vinden maar ga dan op zoek naar een dunne gedroogde rijstnoedel die in Thailand geproduceerd is. Voor je begint aan dit recept moet je de noedels eerst wellen in lauwwarm water +/- 20 minuten). De noedels zijn voldoende geweld als ze flexibel zijn en net niet doorbreken. Giet ze dan af en bewaar in een kommetje.

Pad Thai recept
Straatverkopen Pad Thai

Als je dan toch in Chang Mai bent probeer dan ook gelijk de kookworkshop van AsiaScenic te boeken. Daar kun je dit recept en vele andere onder leiding van een Thaise kok leren koken. Wil je het iets dichterbij proberen dan kun je bij KEUKENvuur ook altijd terecht voor een Thaise kookworkshop.

 

Pad Thai bereiding

Verhit de 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok en bak op laag vuur de knoflook even aan. Zet dan het vuur hoger en voeg de in plakjes kipfilet toe en roerbak deze in +/- 2 minuten gaar. Draai dan het vuur lager en voeg het ei toe. Voeg dan de suiker, Thaise vissaus, Thaise oestersaus, palmsuiker en de tamarindesiroop toe roer goed door het ei zet dan het vuur weer hoger.  Doe dan de gewelde noedels en het water bij het ei  en roer goed door. Voeg dan de tofu, tauge en de knoflookbieslook toe en kook de noedels in 1 minuut verder gaar ( blijf wel roeren). Haal de pad Thai dan van het vuur presenteer op een bord met een garnituur van geroosterde stukjes pinda, gefrituurde sjalotten, limoenpartjes, chilivlokken en wat taugé.

*Je kunt ook tamarindepulp nemen meng dit samen met water goed door en zeef dit voor gebruik.

Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop