Paardenbloem soep recept met algen poeder algae powder en schapenkaas van de kooihoek

Ingrediënten

500 gr paardenbloem stengels met blad en zonder bloemen
35 gr boter
2 sjalotten fijn gesneden
6 dl groentebouillon
1 dl slagroom
½ theelepel nootmuskaatpoeder
1 eetlepel algen poeder
50 gr schapenkaas van de Kooihoek in kleine blokjes gesneden
peper en zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Soep van Paardenbloemen met algen poeder en schapenkaas

Smelt de boter in een pan en smoor op laag vuur de sjalotten en de paardenbloemen gaar. Voeg dan de groentebouillon toe breng dit aan de kook en draai de soep glad met een staafmixer. Voeg dan de slagroom, nootmuskaatpoeder en de algenpoeder toe en kook de soep verder in. Breng op smaak met zout en peper en serveer in een diep bord samen met de schapenkaas.