Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Paardenbloem soep recept met algen poeder algae powder en schapenkaas van de kooihoek

Ingrediënten
500 gr paardenbloem stengels met blad en zonder bloemen
35 gr boter
2 sjalotten fijn gesneden
6 dl groentebouillon
1 dl slagroom
½ theelepel nootmuskaatpoeder
1 eetlepel algen poeder
50 gr schapenkaas van de Kooihoek in kleine blokjes gesneden
peper en zout
Streetfood kookworkshop

- Inclusief (non alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
- Inclusief de BTW
- Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00
Normaal: 70 euro p.p.
Nu: 65 pp euro p.p.
Bereiding
Soep van Paardenbloemen met algen poeder en schapenkaas
Smelt de boter in een pan en smoor op laag vuur de sjalotten en de paardenbloemen gaar. Voeg dan de groentebouillon toe breng dit aan de kook en draai de soep glad met een staafmixer. Voeg dan de slagroom, nootmuskaatpoeder en de algenpoeder toe en kook de soep verder in. Breng op smaak met zout en peper en serveer in een diep bord samen met de schapenkaas.