Ovenschotel van kip met mexicaanse peper tortillachips en avocado

Ingrediënten

500 gr kippendijen in kleine stukjes gesneden
2 rode uien fijn gesneden
4 teentjes knoflook fijn gesneden
4 trostomaten in stukjes gesneden
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel chili poeder
3 dl enchilada saus
5 dl kippenbouillon
1 eetlepel sushiazijn
1 eetlepel chipotle chili in adobo saus
3 eetlepels maismeel
Sap van 1 limoen
1 eetlepel koriander blaadjes
Tortilla zeezout chips
1 avocado in blokjes gesneden
1 potje creme fraiche
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Ovenschotel van kip met Mexicaanse peper tortillachips en avocado

Meng in een kom de kippendijen met de rode ui, knoflook, trostomaten, komijn, oregano, chilipoeder, enchilada saus, kippenbouillon, sushiazijn, chipotle chili in adobe saus, maismeel en het citroensap goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe de massa in een ovenschaal. Bak de kip in 45 minuten af op 180c haal dan uit de oven en garneer af met de tortilla chips, creme fraiche en de avocado. Het is ook er lekker en niet moeilijk om zelf de chipotle chili in adobesaus te maken. Als je de chili dan inmaakt in een weckpot heb je gelijk een lekker zelfgemaakt culinair kado