OOSTERSE SPINAZIESOEP MET KOKOSMELK

Oosterse spinaziesoep met kokosmelk sojasaus en gember

Oosterse spinaziesoep met kokosmelk sojasaus en gember

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 2 el olie
– 2  teentjes knoflook fijngenseden
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1 rode peper zonder zaadjes en in reepjes
– 2 theelepels verse gember geraspt
– 300 gram spinazie
– 2 bouillontabletten (groenten)
– 1 blikje kokosmelk Ca. 400 ml
– 1 verse koriander Ca. 15 gram, grof gehakt
– Japanse sojasaus
– Thaise vissaus

Oosterse spinaziesoep met kokosmelk sojasaus en gember

Bereiding:
In soeppan olie verhitten en ui, verse knoflook en peper 2 min. fruiten. Spinazie toevoegen. Ca.12 blaadjes achterhouden voor garnering en al omscheppend in 2 min. laten slinken.Bouillontabletten boven soeppan verkruimelen. Kokosmelk en 6 dl heet water erbij schenken. Soep al roerend aan de kook brengen.Koriander door soep roeren. Soep met staafmixer pureren. Op smaak brengen met sojasaus en vissaus.Soep in kommen scheppen en garneren met spinazieblaadjes en eventueel een soepstengel.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept