Oosterse spinaziesoep met kokosmelk

Ingrediënten

2 el olie
2  teentjes knoflook fijngesneden
1 rode ui, gesnipperd
1 rode peper zonder zaadjes en in reepjes
2 theelepels verse gember geraspt
300 gram spinazie
2 bouillontabletten (groenten)
1 blikje kokosmelk Ca. 400 ml
1 verse koriander Ca. 15 gram, grof gehakt
Japanse sojasaus
Thaise vissaus

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Oosterse spinaziesoep met kokosmelk sojasaus en gember

In soeppan olie verhitten en ui, verse knoflook en peper 2 min. fruiten. Spinazie toevoegen. Ca.12 blaadjes achterhouden voor garnering en al omscheppend in 2 min. laten slinken.Bouillontabletten boven soeppan verkruimelen. Kokosmelk en 6 dl heet water erbij schenken. Soep al roerend aan de kook brengen.Koriander door soep roeren. Soep met staafmixer pureren. Op smaak brengen met sojasaus en vissaus.Soep in kommen scheppen en garneren met spinazieblaadjes en eventueel een soepstengel.