Olliebol met hollandse garnalen en hollandse asperge

Ingrediënten

250 gr spliterwtenmeel
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel stroop van Hollandse garnalen
150 gr witte asperges geschild en met een dunschiller in dunne lange reepjes gesneden
150 gr Hollandse garnalen gepeld
1 theelepel zout
peper uit de molen
3 dl water
1 dl groentebouillon
2 sjalotten fijngesneden
2 bosuitjes fijngesneden
olie om te frituren

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Olliebol met Hollandse garnalen en Hollandse asperge

 

Meng het spliterwtenmeel, zelfrijzend bakmeel ,bakpoeder, nootmuskaatpoeder en zout en peper in een kom. Voeg het water en de groentebouillon toe en maak hier een glad beslag van. Voeg de asperges, Hollandse garnalen, stroop van Hollandse garnalen sjalotten en de bosui toe en roer dit goed door. Schep met behulp van een ijsknijper bolletjes van het beslag en bak deze goudbruin in de frituur. Haal de oliebolletjes uit de frituur en laat ze uitlekken op keukenpapier.  Recept stroop van Hollandse garnalen