Oliebollen van spliterwten recept uit de caribische keuken phulourie

Ingrediënten

500 gr spliterwtenmeel
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 theelepel kurkuma
2 theelepel komijn
1 theelepel zout
5 dl water
2 ui fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 bosuitjes fijngesneden
2 rode peper zonder het zaad fijngesneden
Olie om te frituren

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

oliebollen van kikkerewtenmeel recept uit de Caribische keuken

Meng het spliterwtenmeel, zelfrijzend bakmeel , kurkuma, komijn, zout en het bakpoeder in een kom.Voeg het water toe en maak hier een stevig beslag van.Voeg de knoflook,, ui, bosui, en rode peper toe en roer dit goed door.Schep met behulp van een ijsknijper bolletjes van het beslag en bak deze goudbruin voorzichtig in de frituur.Haal de oliebolletjes uit de frituur en laat ze uitlekken op keukenpapier.Serveer er bananen chili saus bij.