Oliebollen in suikersiroop uit de keuken van zuid afrika kaimati

Ingrediënten

Voor het oliebollenbeslag
225 gr bloem
12 gr droge gist
100 gr suiker
1 dl lauwwarm water
1 dl kokosmelk
1/2 theelepel kardemon gemalen
Voor de suikersiroop
4 dl water
300 gr suiker
1 kaneelstokje
rasp van ½ sinaasappel
merg van ½ vanillestokje
1 theelepel kardemom poeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Oliebollen in suikersiroop uit de keuken van Zuid Afrika Kaimati

Voor de oliebollen

Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en laat het deeg rijzen. Verdeel het dan in kleine balletjes en frituur deze balletjes goudbruin. Haal uit de frituur en laat even uitlekken op keukenpapier. Doe ze dan in de suikersiroop en laat ze daarin afkoelen.

Suikerstroop

Doe alle ingrediënten in een kom en breng langzaam aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 5 minuten zachtjes inkoken. Zet dan de pan uit en doe de siroop in een diepe schaal en laat afkoelen.