Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Oliebollen in suikersiroop uit de keuken van zuid afrika kaimati
Ingrediënten
Voor het oliebollenbeslag
225 gr bloem
12 gr droge gist
100 gr suiker
1 dl lauwwarm water
1 dl kokosmelk
1/2 theelepel kardemon gemalen
Voor de suikersiroop
4 dl water
300 gr suiker
1 kaneelstokje
rasp van ½ sinaasappel
merg van ½ vanillestokje
1 theelepel kardemom poeder
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Oliebollen in suikersiroop uit de keuken van Zuid Afrika Kaimati
Voor de oliebollen
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en laat het deeg rijzen. Verdeel het dan in kleine balletjes en frituur deze balletjes goudbruin. Haal uit de frituur en laat even uitlekken op keukenpapier. Doe ze dan in de suikersiroop en laat ze daarin afkoelen.
Suikerstroop
Doe alle ingrediënten in een kom en breng langzaam aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 5 minuten zachtjes inkoken. Zet dan de pan uit en doe de siroop in een diepe schaal en laat afkoelen.