Okra stoofpot recept uit de keuken van mauritius lady finger fricasee

Ingrediënten

500 gr okra schoongemaakt en in kleine ringen gesneden
100 gr spek in dunne reepjes gesneden
2 teentjes knoflook
1 eetlepel verse gember geraspt
1 ui fijn gesneden
2 tomaten fijn gesneden
1 dl kokosmelk
1 eetlepel verse tijm
zonnebloemolie
zout en peper

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Okra stoofpot recept uit de keuken van Mauritius

Stamp de knoflook en de gember tot een pasta in een vijzel. Verhit olie in een wok en bak de bacon en ui kort aan. Voeg dan de knoflook gember pasta toe en bak dit kort mee. Meng er dan de okra’s door en bak dit kort mee. Voeg dan de tomaten en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de tijm toe en kook de okra op laag vuur gaar. Breng op smaak met zout en peper.