Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Home » Recepten » Sri-lanka Recepten » Okra sambal recept uit sri lanka
Okra sambal recept uit sri lanka
Ingrediënten
250 gr okra gekookt en in ringen gesneden
sap van 2 limoenen
3 groen pepertjes fijngesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 ui heel fijn gesneden
1 theelepel witte peper gemalen
½ theelepel zout
zonnebloemolie
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Sambal okra en limoen recept uit de Sri Lankaanse keuken
verhit de olie in een pan en bak de ui, peper en de knoflook kort aan. Voeg dan de okra toe en bak deze kort mee. Voeg dan limoensap gemalen peper en zout toe en blijf bakken totdat het meeste vocht verdampt is. Haal de pan dan van het vuur en laat de sambal goed koud worden. Bewaar in een afgesloten weckpot in de koelkast.
Ook lekker:
Lamskoteletten in een marinade van gerookte amandelen limoen en knoflook
Crème citroenjenever voor de terrine van hollandse nieuwe
Pakketjes van bananenbladeren gevuld met gehakt en bakbanaan (bacan)
Zo maak je worstjes van fazant of ander gevogelte
Thaise pomelo salade met cashewnoten uit chang rai
Snel recept voor vietnamese visfilet gebakken in banaanblad en specerijen
Inspirerende kookworkshops
Ontdek de perfecte kookworkshop voor jou en je vrienden/collega’s!
Recepten / gerechten
Lokale keuken






































