Okra gumbo & bubba’s brisket bbq workshop big green egg grill dome soulfood

Ingrediënten

1 kg bavette
2 eetlepels peper limoen kruiden
2 eetlepels gerookte peper limoen kruiden
4 eetlepels zonnebloemolie
2 teentjes knoflook fijngesneden
4 sjalotten fijngesneden
1 groen 1 gele 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
300 gr okra in ringen van 2 cm gesneden
5 bleekselderijstengels schoongemaakt en ik stukken gesneden
6 tomaten in stukjes gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1 dl kippenbouillon
2 laurier bladeren
1 theelepel zout

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Meng alle ingrediënten door elkaar en marineer hier de bavette mee ( 20 minuten).Gril deze op de BBQ en serveer met de okra gumbo.Verhit de olie in een pan voeg dan de sjalotten en de uien toe en bak dit een minuut.Voeg dan de knoflook, paprika, tomaten, laurier en de okra toe en bak dit een minuut mee.Voeg dan de selderij, kippenbouillon en de tomaten toe en breng en bak dit 1 minuut mee.Zet dan het vuur lager en kook de okra beetgaar.Voeg op het laatste moment de tomatenpuree toe voor de binding en breng op smaak met zout en peper.Creole kruidenmix recept