Noga Montelimar  Nogatine

Doe het water en de suiker in een klein pannetje en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de suiker tot goudbruin karamelliseren. Haal dan het pannetje van het vuur en voeg de hazelnoten, pistachepitten en de amandelen toe en roer goed door. Stort de massa op een bakplaat ingesmeerd met wat olie of op een siliconenmatje ( pas op is heel heet!). Laat dit goed afkoelen. Breek daarna de massa in stukken en draai dit tot grof gruis in de keukenmachine.

De Nogatine kun je het beste een dag van te voren maken. Als het klaar is bewaar de Nogatine dan in een  afgesloten bakje.

Noga Montelimar ijs eiwitschuim

Doe 50 gr suiker samen met de honing en het suikerwater  in een pan en kook dit tot 140c. Maak de kom van je keukenmachine vetvrij met wat azijn en droog de kom dan met een stukje keukenpapier. Klop de eiwitten stevig op en voeg beetje bij beetje de 50 gr suiker toe.  Zet dan de keukenmachine lager en giet er de gekookte suikersiroop op. Laat de machine doordraaien totdat het eiwitschuim weer koud is en zet deze dan uit.

Noga Montelimar ijs garnituur

Als het eiwitschuim aan het koppen is kun je ondertussen verder gaan met het garnituur. Giet de krenten en de rozijn op een zeefje laat deze goed uitlekken en doe dan in een kommetje. Snij de ananasstukjes kleiner en doe deze ook in het kommetje. Snij de bigarreau’s in kleine stukjes en doe deze ook in de kom.

En dan

Meng dan de nogatine,krenten, rozijnen, ananas en de Bigarreau stukjes voorzichtig door het eiwitschuim heen totdat deze goed gemengd zijn. Spatel het eiwitschuim dan door de geslagen slagroom heen en meng dit voorzichtig door. Giet deze massa in een vorm en zet minimaal 15 uur in de vriezer.