Noedelsoep met varkensvlees bakbanaan en slakken bun oc

Ingrediënten

2 kg varkenspootjes in stukken gesneden ( vraag bij de slager)
3 ltr water
1 theelepel zout
10 sjalotten geroosterd op de BBQ ( niet te donker)
sap van een limoen
3 bakbananen
300 gr tofu in blokjes van 2 cm gesneden
1 eetlepel kurkuma poeder
5 trostomaten zonder het velletje en het zaad fijngesneden
5 limoenblaadjes fijngesneden
12 grote shiso bladeren in twee stukken gesneden
1 theelepel suiker
4 eetlepels vissaus
400 gr rijst vermicelli gekookt
1 eetlepel vloeibare tamarinde
1 blikje slakken uitgelekt
zout en peper
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken tijdens een kookworkshop bij kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Noedelsoep met bakbanaan en slakken naar Vietnamees recept

Spoel de varkenspootjes onder koud water schoon. Doe ze dan in een grote pan en voeg het water en het zout toe. Breng het water aan de kook zet het vuur dan lager en verwijder de schuim die boven op het water komt drijven. Voeg dan de sjalotten toe en laat op laag vuur de poten in +/- 2 uur gaar worden. Zeef dan de bouillon door een doek gooi de sjalotten weg en pluk het vlees van de poten. Pel de bakbananen en snij deze in plakjes van 2 cm. Marineer de bakbanaan met het limoensap en de kurkuma ( +/- 10 minuten). Verhit olie in een pan en bak de banaan kort aan. Voeg dan de varkensbouillon, limoenblaadjes, tamarinde, tomaten en vissaus toe en laat dit op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Frituur ondertussen de tofu op 180c goudbruin haal dan uit de frituur en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel dit samen met de gekookt vermicelli over 4 grote koppen. Zet dan de bouillon uit en voeg de slakken en de shisobladeren toe, roer even door en verdeel de bouillon over de vier koppen. Als je niet van slakken houd dan kun je deze vervangen voor stukjes kip.