In nagelhout gebakken zeeduivel met madeleine van parmezaanse kaas en een lauwwarme dressing op basis van gedroogde tomaat en maximus brutus

Ingrediënten

500 gr zeeduivelfilet
20 plakjes nagelhout
50 gr Parmezaanse kaas
4 st eieren
190 gr bloem
3 gr bakpoeder
125 gr gesmolten boter
1 theelepel zout
50 gr gedroogde tomaatjes fijngesneden
1,5 dl olijfolie
2 eetlepels sushi-azijn
1,5 dl Maximus Brutus
boter

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Snij de zeeduivel in 20 dunne plakjes en pak ze in met een plakje nagelhout. Meng de Parmezaanse kaas, zout, eieren, bloem en bakpoeder in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door. Dek de kom af met plastic en zet dit 15 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180c en bak het deeg in een Madeleine vorm goudbruin.( +/- 11 minuten ).

Dressing:

Meng de gedroogde tomaatjes met de olijfolie, Maximus Brutus en sushiazijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng alle ingrediënten in een pannetje en verwarm de dressing kort.

Afwerking:

Verhit een tefalpan met wat boter en bak de zeeduivel zachtjes gaar. Presenteer dit samen met de Madeleine ‘s en de lauwwarme dressing op een bord.