300 gr bloem
1 dl water
3 el gewone yoghurt
1 tl suiker
1/2 tl zout
1 tl bakpoeder
1 zakje gedroogde gist
4 el olijfolie
1 el nigella ( zwart komijnzaad)
Voor de vulling
50 gr kokosbloem
50 gr amandelmeel
1 el kokos crème
50 gr pistache pitten
60 gr rozijnen geweld en fijn gedraaid door de keukenmachine

Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan

Werkwijze

Doe de bloem, suiker, bakpoeder, uienzaad en het zout in een kom en meng dit door. Los de gist op in het warme water en voeg dit aan de bloem toe. Voeg dan de yoghurt en de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het 15 minuten rijzen in de combisteamer op 52 c 50% vocht.Als het deeg goed gerezen is verdeel het dan in 8 stukken en rol de stukken uit. Leg dan de vulling in het midden van het deeg en vouw het deeg over de vulling. Draai het deeg dan om en rol de deegstukken uit tot een dikte van ½ cm. Zet een koekenpan op het vuur en bak de Peshawari Naan aan allebeide de kanten goudbruin.

Peshwari Naan een van de recepten voor de Indiase kookworkshop
Bekijk al onze Indiase recepten

 

is een van de gerechten die onze gasten maken tijdens de Indiase kookworkshop

Meer informatie ? keukenvuur