Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen peshwari naan

Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan

Naanbrood is een van de broodsoorten die veel in India gegeten worden. Er zijn verschillende recepten van dit Naanbrood het traditionele recept is er een op basis van zuurdezem. Dit recept werkt op basis van gist en bakpoeder en is voor iedereen vrij makkelijk te maken. In India bakken ze dit Naanbrood op een bolvormig pan. Deze manier van het bakken van brood  pannenkoek of roti  komt ook voor in de Turkse keuken. Het Naanbrood wordt in de Indiase keuken  gebruikt om andere gerechten mee op te scheppen. Wel zo handig omdat er tijdens de maaltijd geen bestek gebruikt wordt. Er zijn verschillende variëteiten van Naanbrood. Dit recept van  Peshwari Naan is een van de gevulde varianten ( vulling van kokosbloem, amandelmeel, kokoscreme, pistachepitten en rozijnen). Naanbrood kun je ook prima maken als vervanger voor een glutenvrij dieet. Maak het Naanbrood dan op basis van boekweitmeel.


Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Ingredienten

300 gr bloem
1 dl water
3 el gewone yoghurt
1 tl suiker
1/2 tl zout
1 tl bakpoeder
1 zakje gedroogde gist
4 el olijfolie
1 el nigella ( zwart komijnzaad)
Voor de vulling
50 gr kokosbloem
50 gr amandelmeel
1 el kokos crème
50 gr pistache pitten
60 gr rozijnen geweld en fijn gedraaid door de keukenmachine

Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan

Werkwijze

Doe de bloem, suiker, bakpoeder, uienzaad en het zout in een kom en meng dit door. Los de gist op in het warme water en voeg dit aan de bloem toe. Voeg dan de yoghurt en de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het 15 minuten rijzen in de combisteamer op 52 c 50% vocht.Als het deeg goed gerezen is verdeel het dan in 8 stukken en rol de stukken uit. Leg dan de vulling in het midden van het deeg en vouw het deeg over de vulling. Draai het deeg dan om en rol de deegstukken uit tot een dikte van ½ cm. Zet een koekenpan op het vuur en bak de Peshawari Naan aan allebeide de kanten goudbruin.

Peshwari Naan een van de recepten voor de Indiase kookworkshop
Bekijk al onze Indiase recepten

 

is een van de gerechten die onze gasten maken tijdens de Indiase kookworkshop

Meer informatie ? keukenvuur