Mosselsoep recept uit galicische sopa de mejillones

Ingrediënten

1 kg mosselen schoongemaakt
2 uien fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
4 trostomaten fijn gesneden
150 gr aardappels in blokjes gesneden
½ theelepel saffraanpoeder
1 dl witte wijn
zout en peper
olijfolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Spaanse mosselsoep uit Galicië Sopa de mejillones

Verhit de olie in een pan en bak de mosselen kort aan. Blus dan af met de witte wijn en doe een deksel op de pan. Kook de mossels in 8 minuten gaar en zet dan het vuur uit. Giet de gekookte mosselen dan op een zeef ( bewaar het vocht) en laat ze even afkoelen. Verwijder de mosselen uit de schelpen en doe deze apart in een bakje. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de aardappels toe en bak deze kort mee. Voeg dan de trostomaten, saffraan en de mosselbouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de soep op laag vuur verder gaar totdat de aardappels gaar zijn. Zet dan het vuur uit voeg de mossel toe en breng op smaak met zout en peper.