Mini oliebolletjes van pompoen en karamel recept

Ingrediënten

275 gr bloem
2 tl bakpoeder
1 tl kardemom
1 tl gemalen gemberpoeder
2 tl speculaaskruiden
250 gr pompoenpuree
50 gr basterdsuiker
1 ei
1,5 dl melk
150 gr gesmolten boter
15 st karamelblokjes

Italiaanse kookworkshop

Italiaanse kookworkshop kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 67,50 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Oliebolletjes van pompoen met specerijen en karamel

Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom tot een glad deeg. Stort dit beslag op een met bloem bestoven werkbank en verdeel het beslag in 15 stukjes. Rol deze stukjes tot bolletjes en druk in het midden van elk bolletje een karamelblokje en maak goed dicht. Frituur de oliebolletjes op 175 c goudbruin haal dan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Strooi er nog wat kaneelsuiker oven en smullen maar.