Mini donuts streetfood india vadai

Ingrediënten

200 gr mungbonen
1 el garam masala
3 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 rode peper fijngesneden
4 sjalotten fijngesneden
10 currybladeren gedroogd
300 gr gekookte kikkererwten
½ bosje koriander fijngesneden
100 gr rijstebloem
1 tl asafoetida poeder ( duivelsdrek)
1 tl bakpoeder
Zout en peper
1 el kerriepoeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je Vadai de mini donuts uit India als Streetfood recept

Bereiding:

Was de mungabonen een aantal keren in koud water en laat ze 2 uur weken. Giet de mungabonen na 2 uur op een vergiet en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak de peper ,knoflook en de sjalotten kort aan. Voeg de currybladeren toe en bak deze zachtjes mee. Stoof de uien totdat ze lekker zacht zijn zet dan het vuur uit en laat even afkoelen. Doe dan de mungobonen, kikkererwten en het uienmengsel in de keukenmachine en draai dit door totdat je een mooie beslag hebt ( blijft een beetje korrelig maar dat hoort zo). Haal het beslag dan uit de keukenmachine en doe dit in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Draai balletjes ter grote van een 2 euro munt van dit deeg en druk deze plat op je werkbank. Maak dan een gat in het midden zodat het op een donut lijkt. Frituur de donuts goudbruin in de frituur en serveer er zoet zuur van sjalot en rode peper bij.