Zo maak je tres leches cake uit de Caribische keuken
Doe de cakemeel samen met bakpoeder en het zout in een kom en meng dit door elkaar. Klop het eigeel in de kom van de keukenmachine samen met de 100 gr suiker in 4 minuten luchtig. Voeg dan de merg van de vanille en de melk toe en meng dit door. Giet dit mengsel nu bij de kom met cakemeel en meng dit goed door. Klop ondertussen in de keukenmachine de eiwitten met 100 gr suiker op totdat deze stevig is . Meng de opgeslagen eiwitten voorzichtig door met de kom waar het cakemeel mengsel in zit. Stort dit beslag in een met boter besmeerde vierkantenbak blik en bak de taart in 25 minuten op 170c af. Haal de taart dan uit de oven maar laat wel in het bakblik zitten. Laat de taart afkoelen en prik dan met behulp van een vork gaatjes in de taart. Meng in een kom de gepasteuriseerde melk, gecondenseerde melk en de slagroom goed door elkaar en giet dit over de taart ( laat dit 40 minuten goed intrekken). Klop ondertussen de 5 dl slagroom met 100 gr suiker stevig op en verdeel dit aan de bovenkant van de taart. Zet de taart dan 40 minuten in de koelkast en daarna smullen maar.