Melk fudge recept uit de afghaanse keuken sheer payra

Ingrediënten

225 gr melk poeder
2 dl water
200 gr suiker
80 gr walnotenpoeder
80 gr amandelpoeder
1 tl gemalen kardemom
1 tl rozenwater
pistachenotenpoeder
boter

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je melk fudge recept uit de Afghaanse keuken

Meng de melkpoeder met de walnoten en de amandelpoeder in een kom goed door elkaar. Besmeer een bakvorm met boter. Doe het water samen met de suiker, kardemom en het rozenwater in een pan en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes inkoken totdat het meeste water verdampt is. Voeg dan het melkpoeder noten mengsel toe en roer dit goed door. Haal de pan dan van het vuur stort dit mengsel in de met boter besmeerde bakvorm en verdeel het mengsel over de vorm. Bestrooi de fudge met de pistachnoten poeder en laat goed afkoelen. Snij er dan stukken van en serveer er een lekker muntthee bij.