Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Melk chocolade mousse voor cake witte chocolade en amandel
Ingrediënten
300 gr melkchocolade
3 hele eieren gepasteuriseerd
3 bl gelatine groot
1 borrelglas chocolade likeur rutte
7 dl geslagen slagroom
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
melk chocolade mousse voor cake witte chocolade en amandel
Week de gelatine in een kom met koud water. Smelt de chocolade au bain-marie in een pan. Verwarm de chocolade likeur in een pannetje knijp het overtollige water uit de gelatine en los dit op. Haal de chocolade uit de bain marie en voeg de eieren en galantine toe. Roer goed door tot een gladde massa en laat de chocolade afkoelen tot 27c. Voeg dan de geslagen room toe en nu is de melk chocolade mousse klaar. Deze basis kun je gebruiken als vulling voor een chocolade taart in combinatie met een cake van witte chocolade en amandel. Kun je geen gepasteuriseerde eieren kopen gebruik dan verse eieren. Let wel op dit gerecht is dan niet geschikt voor zwangere dames.