Mannish water klassieke soep van geitenvlees uit de jamaicaanse keuken

Ingrediënten

750 gr geitenvlees in stukken gesneden
3 ltr water
2 st bakbanaan in plakken van 1 cm gesneden
300 gr zoet aardappel in stukjes gesneden
2 Chayote schoongemaakt en in stukjes gesneden
250 gr taro wortel schoongemaakt en in blokjes gesneden
200 gr winterwortel schoongemaakt en in blokjes gesneden
200 gr meiknollen fijn gesneden
1 bosje bosui fijn gesneden
1/2 madam Jeanette fijn gesneden
1 eetlepel verse tijm
½ theelepel zout
zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Mannish water soep van geitenvlees uit de keuken van Jamaica

Doe het water samen met het zout en het vlees in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Zet dan het vuur lager en schep al het schuim van de bovenkant af. Stoof het vlees bijna gaar en voeg dan de bakbanaan, aardappel, chayote, taro, winterpeen, peper en tijm toe en kook deze langzaam gaar. Voeg op het laatste moment de bosui toe en breng de soep op smaak met zout en peer.