Mangosalade recept uit de indiase keuken ambya kuval

Ingrediënten

2 grote groene mango´s
2 el bruine basterdsuiker
1 el zonnebloemolie
1 tl zwart mosterdzaad
6 kerrieblaadjes
2 gedroogde rode chilipepers zonder zaad
3 dl water

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

De lekkerste salade van mango uit de keuken van India

Bereiding:

Schil de mango´s en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe de mango en het suiker samen met het water in een pan en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat de mango zachtjes gaar worden in +/- 10 minuten ( het vocht moet bijna verdampt zijn) Haal de pan van het vuur en doe het mangomengsel in een kom.Verhit de olie in een pan en bak het mosterdzaad 20 seconden.Zet dan het vuur lager en doe de kerrieblaadjes en de chilipepers erbij.Schenk de specerijenmix over de mango en roer dit voorzichtig door.Laat alles afkoelen en serveer de salade op kamertemperatuur.