Zo maak je de Pandansiroop

Doe het water samen met de pandanbladeren in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 5 minuten zachtjes trekken. Zet dan het vuur uit leg een zeefje op een schone pan en zeef de vloeistof ( gooi de pandanbladeren weg). Zet de pan dan weer op het vuur en breng dit aan de kook.Voeg dan de suiker, kokosmelk en het zout toe roer dit goed door en kook dit voor de helft in. Zet dan het vuur uit en laat dit afkoelen

Bereiding Sagokorrels

Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.Voeg dan de sagoparels toe en kook deze op laag vuur in 4 minuten gaar. Giet de sagoparels dan af spoel na met wat heet water en spoel dan goed koud. Verdeel de parels gelijk over de kommetjes.

Het dessert opmaak

Verdeel de in stukken gesneden mango samen met de sagoparels en de Sweet basil over de schaaltjes en giet daar wat van de pandansiroop over. Bestrooi de schaaltjes dan met de geraspte kokos, gesneden pandanblad en de kokosmelk.

  • Snij het pandanblad zo dun mogelijk anders is het niet lekker om te eten. Meer interesse in de keuken van Laos?  Wij verzorgen ook een Laotiaanse kookworkshop.

 

Lees ook ons blog Waarom het eten in Laos heel bijzonder is