Mango curry recept uit de keuken van sri lanka

Ingrediënten

1 ui fijngesneden
4 grote groen mango’s geschild en in stukken gesneden
1 eetlepel gedroogde kerriebladeren
1 st pandanblad
2 st rode peper fijn gesneden
1 kaneelstokje
1 theelepel zout
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 eetlepelsuiker
1 dl witte wijn azijn
3 dl kokosmelk
zonnebloemolie
1 eetlepel kurkuma
zout en peper
1 eetlepel kerriepoeder

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Curry van groene mango recept uit de keuken van Sri Lanka

verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de ui en peper kort aan. Voeg dan de mango, kerriebladeren, pandanblad, kaneelstokje, kurkuma, kerriepoeder, zout, suiker, witte wijn azijn en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de mango zachtjes gaar worden. Zet dan het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.