Macaron basis recept

Ingrediënten

135 gr eiwit
50 gr suiker
185 amandelpoeder
285 poedersuiker
2 theelepels merinque powder ( in een goede webshop te bestellen)

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Basis recept voor het maken van macarons kunnen niet mislukken

Verwarm de oven voor op 150c. Maak ondertussen de kom en de garde van de keukenmachine vetvrij met citroensap. Doe de eiwit in de kom en klop dit op de hoogste stand, voeg beetje voor beetje de suiker toe en klop dit  mengsel 8 minuten goed door. Voeg dan de merinque poeder toe en klop dit nog 1 minuut mee. Zet dan de keukenmachine uit en spatel voorzichtig het amandelpoeder en de poedersuiker er door. Leg op een bakplaat bakpapier en spuit met een spuitzak bolletjes van 5 cm op de bakplaat. Laat de bolletjes nu 20 minuten rusten voor je ze bakt. Bestrooi de macarons met iets poedersuiker voor je ze in de oven zet. Bak ze bijna gaar in 14-16 minuten. ( ze moeten nog zacht van binnen zijn).Tip : je kunt tijdens het toevoegen van de merinque powder elk soort kleurstof toevoegen. Haal ze daarna uit de oven en laat de macarons afkoelen. Neem een macaron en besmeer deze met een vulling soort naar smaak. Plak dan de andere macaron erop .Tip: je kunt  tijdens het toevoegen van de merinque powder aan het eiwit allerlei soorten kleurstoffen toevoegen.