Maanzaadtaart de specialiteit uit Duitsland (Thuringer)

Bereiding deeg voor de maanzaadtaart specialiteit uit Duitsland (Thuringer)

 Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom tot een soepel deeg en laat het deeg even opstijven in de koelkast. Rol het deeg dan uit op de werkbank en beleg daar de vorm mee.

Bereiding vulling voor de maanzaadtaart specialiteit uit Duitsland (Thuringer)

Doe de melk met de suiker, maanzaad en griesmeel in een pan en breng dit onder constant roeren aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken ( wel blijven roeren). Haal de pan dan van het vuur en voeg de uitgelekte rozijnen, roomboter, zure room en olie toe.Meng dit goed door laat een paar minuten afkoelen en stort dit beslag over in de bakvorm met het deeg.

Bereiding topping voor de maanzaadtaart specialiteit uit Duitsland (Thuringer)

Klop de eiwitten in de keukenmachine in 4 minuten op. Meng ondertussen de eidooiers de andere 25 gr suiker en de zure room goed door elkaar in een kommetje. Zet na 4 minuten de keukenmachine lager en voeg beetje bij beetje 25 gr suiker toe zodat de eiwitten mooi stevig blijven. Zet dan de keukenmachine uit. Meng de opgeslagen eiwitten met het eidooier mengsel voorzichtig door zodat dit goed luchtig blijft. Smeer dan voorzichtig het eimengsel over de bovenkant van de maanzaadvulling. Bak de taart af op 180c in ongeveer 20 minuten.

Maanzaadtaart ook wel Thuringer Mohnkuchen is een van de speciaal gebaksoorten uit de stad  Thuringer. Een andere specialiteit is Thuringer plaatgebak.