Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Home » Recepten » Basisrecepten » Maak echte vanillesaus met verse vanille heerlijk bij desserts
Maak echte vanillesaus met verse vanille heerlijk bij desserts
Ingrediënten
6 grote eidooiers
80 gr suiker
2 dl slagroom
2 dl melk
Merg van 1 vanille stokje
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Inclusief de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70 euro p.p.
Bereiding
Maak echte vanillesaus met verse vanille heerlijk bij desserts
Meng in een rvs kom de eidooiers met 1 dl melk en de suiker goed door elkaar. Doe de rest van de melk, slagroom en de vanille in een pan en breng deze aan de kook. Ze dan het vuur lager en giet dit beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed door. Giet de vanillesaus massa weer in de pan en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!). Haal de pan dan van het vuur en giet de verse vanillesaus door een zeef. Laat dit goed afkoelen (op ijsblokjes).
Ook lekker:
Vanilleijs recept zelfgemaakt glace au vanille
Sate uit de maleische keuken
Gehaktballetjes van lamsgehakt met saffraan gember en amandel
Amandel creme recept uit het swarte schaep
Puree van palmboomvrucht recept uit de keuken van costa rica crema de pejibaye
Pad thai van de kookschool in chang mai in thailand
Inspirerende kookworkshops
Ontdek de perfecte kookworkshop voor jou en je vrienden/collega’s!
Recepten / gerechten
Lokale keuken






































