Lotus wortel salade recept nom ngo sen

Ingrediënten

250 gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
250 gr ingemaakte lotuswortels
30 gr jonge taugé
1 winterwortel in dunne plakjes op de mandoline gesneden
4 sjalotten in dunnen plakjes op de mandoline gesneden
1/3 bosje muntblaadjes geplukt
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
3 theelepels sesamolie
2 eetlepels gefrituurde sjalot
1 rode peper in de dunne plakjes gesneden
Voor de dressing
100 gr suiker
Sap van 2 limoenen
2 eetlepels vissaus
2 teentjes knoflook fijngesneden
zonnebloemolie

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Salade van kip met lotuswortel naar Vietnamees recept

Verhit de olie in een pan en bak het kippenvlees gaar. Haal de pan dan van het vuur en laat de kip koud worden. Laat de lotuswortel goed uitlekken en snij deze in de lengte in vier stukken. Dep goed droog en doe de gesneden lotuswortel in een kom. Meng dit met de kip, tauge, wortel, sjalot, 1 eetlepelsesamzaadjes, rode peper en de munt en breng op smaak met de dressing. Doe de salade op een mooi bord en strooi de gefrituurde sjalotten de rest van het sesamzaad over de salade.